Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ;;




Πολλά έχουν γραφτεί ανά τα χρόνια για τα μυστικά που κρύβει η γλώσσα του σώματος.Είναι γνωστό ότι λαμβάνουμε και μεταδίδουμε μηνύματα στο περιβάλλον μας για τα συναισθήματα μας ή για την εικόνα που έχουμε για τον ίδιο μας τον εαυτό μέσα από τις κινήσεις μας και την στάση του σώματος μας. Οσοι από εμάς ξέρουν να αναγνωρίζουν αυτά τα κρυμμένα μηνύματα μπορούν να καταλάβουν τι αισθάνονται οι άλλοι γι αυτούς.Ελάτε να δούμε μερικά από αυτά τα μηνύματα της γλώσσας του σώματος και πως χρησιμοποιούν την γλώσσα του σώματος οι άντρες και οι γυναίκες!
Οι άντρες εκπέμπουν τα εξής μηνύματα όταν ενδιαφέρονται:
Χαμογελούν.
Διατηρούν μεγάλη οπτική επαφή.
Φέρονται μερικές φορές αμήχανα (παίζουν με το ποτήρι ή με το στυλό).
Έχουν τους ώμους γερμένους προς τα πίσω και το στήθος εξέχει.
Κάνουν αρκετά σχόλια για τις επιτυχίες τους στη ζωή (δουλειά, χρήματα, αυτοκίνητο).
Μπορεί να έχουν το ένα χέρι στη τσέπη με το ένα δάχτυλο να εξέχει ή να χτυπούν τα δάχτυλα στη ζώνη τους.
Κάθονται ή στέκονται σε στάση που προσδίδει όγκο στην εικόνα τους.
Φτιάχνουν τα μαλλιά, ισιώνουν τη γραβάτα ή το γιακά του πουκάμισου, στρώνουν τα ρούχα. Αυτά κατά προτίμηση πριν ξεκινήσουν να μιλάνε, ή λίγο ασυναίσθητα, αλλιώς δε θα τα θεωρούσαμε ακριβώς καλό σημάδι - εξαρτάται, βέβαια, πάντα και από την άποψή σας για τους νάρκισσους.

Όσο για τις γυναίκες, εκπέμπουν τα εξής μηνύματα:
Διατηρούν μεγάλη οπτική επαφή και χαμογελούν (όπως ακριβώς και οι άντρες).
Γέρνουν προς το μέρος σου.
Αποκαλύπτουν το λαιμό τους, τα χέρια τους ή τις παλάμες τους.
«Παίζουν» με τα μαλλιά τους, είτε με κινήσεις των χεριών είτε με κινήσεις του κεφαλιού.
Σταυρώνουν τακτικά τα πόδια τους και το αντίθετο.
«Παίζουν» με στρογγυλά αντικείμενα, όπως είναι η βάση ενός ποτηριού, ένα τσιγάρο ή ένα στυλό. Ισιώνουν τα ρούχα, παίζουν με βραχιόλια/κολιέ/κοσμήματα που φοράνε εν γένει, σπρώχνουν με το χέρι ή τινάζουν τα μαλλιά προς τα πίσω, ώστε να φανεί ο λαιμός. Το υποσυνείδητο μήνυμα είναι ότι κάτι χαϊδεύει το δέρμα τους - το οποίο αποκαλύπτεται λίγο περισσότερο, για την περίπτωση που δεν το έχετε προσέξει.
Κουλουριάζονται στην πολυθρόνα ή τον καναπέ, ανεβάζουν τα πόδια στην καρέκλα τους και τα αγκαλιάζουν με τα μπράτσα, κάθονται γενικώς σε στάσεις που τι κάνεις να φαίνονται μικρότερες -σε μέγεθος πάντα- και απροστάτευτες.

ΠΡΟΣΟΧΗ..!!!
Πριν βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα, θυμηθείτε πως οι ειδικοί συνιστούν να βρίσκετε τέσσερα τουλάχιστον σημάδια για να καταλάβετε ότι ο/ η συνοδός σας ενδιαφέρεται. Το ότι δε σας κοιτάει στα μάτια μπορεί να είναι επειδή ντρέπεται, το ότι έχει τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος ενδέχεται να οφείλεται στο γεγονός ότι κρυώνει. Αν, όμως, αυτά συνδυάζονται με άλλα δύο αρνητικά σημάδια, το περιθώριο λάθους εκμηδενίζεται –εκτός αν έχετε πέσει σε «διαβασμένο/ η», ο οποίος ελέγχει τη γλώσσα του σώματός του για να μην καταλάβετε ότι του αρέσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου